خورش کرفس یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که دستورهای متنوعی تهیه می شود. این خورش خوشمزه معمولا همیشه با خورش قورمه سبزی مقایسه میشود و به همین دلیل تقریبا اعضای خانواد قورمه شبزی را به خورشت کرفس ترجیح میدهند. البته برای اینکه این خورش خوشمزه و پر خاصیت را در رژیم غذایی خود قرار دهید کافیست که فقط یک بار با خواص فراوان کرفس آشنا شوید، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش کرفس در ادامه با آنیتاسو همراه باشید
مواد لازم برای ۴ نفر
- گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
- کرفس ۴۰۰ گرم
- نعناع ۵۰ گرم
- جعفری ۱۵۰ گرم
- پیاز ۲ عدد متوسط
- روغن و زردچوبه به اندازه کافی
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
- آبلیمو یا آبغوره به مقدار دلخواه
مرحله اول
برای تهیه خورش کرفس مجلسی ابتدا در مرحله اول برگ های کرفس را از ساقه های آن جدا کنید. سپس ساقه های کرفس را پس از شستشو یه صورت قطعات یک تا یک و نیم سانتی متری خرد کنید و کنار بگذارید(میتوانید از کرفس شسته و پاک شده آنیتاسو استفاده کنید)
مرحله دوم
در این مرحله پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس به همراه مقداری روغن مایع در قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفتید تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود. در ادامه کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه به طور کامل به خورد پیاز برود.
مرحله سوم
نکته مهم در مورد قطعات گوشت خورشتی این است که باید به طور متوسط خرد شوند. بیش از حد کوچک یا درشت بودن قطعات گوشت ظاهر خورش را خراب می کند. در این مرحله گوشت خورشتی را به صورت قورمه ای خرد کنید و پس از شستشو به قابلمه خورش اضافه کنید.
مرحله چهارم
در این مرحله گوشت را کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شود. تفت دادن گوشت باعث خوشمزه تر شدن خورش می شود. البته نباید بیش از حد گوشت را تفت داد چون سفت و دیرپز می شود.
مرحله پنجم
در صورت تمایل می توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی هم در این مرحله به گوشت و پیاز اضافه کنید. اضافه کردن رب گوجه فرنگی باعث میشود در پایان خورش کرفس شما طعم و رنگ بهتری داشته باشد.
مرحله ششم
در صورتی که رب گوجه فرنگی اضافه کردید آنرا کمی تفت دهید. در این مرحله ساقههای کرفس را که در مرحله اول خرد کرده بودید به قابلمه اضافه کنید و فقط برای اینکه حالت خود را در زمان پخت خورش حفظ کنند کمی تفت دهید.
مرحله هفتم
توجه داشته باشید که ساقههای کرفس را نباید زیاد تفت دهید زیرا خشک و سفت میشوند.پس از اینکه ساقههای کرفس را تفت دادید دو تا سه لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت و ساقههای کرفس با حرارت بسیار ملایم بپزند.
مرحله هشتم
حدود ۲ ساعت زمان نیاز است تا گوشت و ساقههای کرفس به آرامی بپزند.در حین پختن گوشت و ساقههای کرفس ، برگهای کرفس را به همراه نعناع و جعفری به صورت ساطوری خرد کنید . به همراه مقداری روغن مایع تفت دهید تا کمی سرخ شوند.
مرحله نهم
اگر میخواهید رنگ خورش شما تیره تر شود باید بیشتر سبزیجات را تفت دهید، البته این کار باعث میشود ارزش غذایی سبزیجات کمتر شود. در یک ساعت پایانی پخت گوشت و ساقههای کرفس ، سبزیجات تفت داده شده را به قابلمه خورش اضافه کنید.
مرحله دهم
پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت مقداری نمک و فلفل سیاه به همراه طعم دهنده هایی مثل آبغوره، آب لیمو ترش و حتی تمرهندی صاف شده اضافه کنید. در مرحله پایانی اجازه دهید خورش به مدت ۴۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا روغن بیندازد و به طور کامل جا بیفتد.
مرحله یازدهم
نکته مهم در مورد سرو خورش کرفس این است که این خورش از خورشهایی محسوب می شود که باید کم آب باشد تا شکل ظاهری بهتری داشته باشد. پس از اینکه خورش آماده شد آنرا به همراه برنج یا کته قالبی سرو کنید.